Vstopite v več kot 120 let staro meščansko vilo

Pridružite se grofu Leopoldu na vodenem ogledu Vile Colarič, kjer vam bo razkazal svoj dom in vam razkril številne grajske skrivnosti ob spremljavi žive glasbe stoletnega klavirja in harmonija.

Doživite čarobnost grajske vile

Igranje na stoletni klavir in orgle, tipkanje na star pisalni stroj, poslušanje glasbe s starinskega gramofona in občudovanje neprecenljive kolekcije porcelana, pohištva, lestencev in dekoracij; vse lahko doživite na vodenem ogledu Vile Colarič.

Rezervirajte terminPreberite več

Igranje na stara glasbila

Zaigrajte na več kot stoletni klavir in harmonij.

Čajanka s poslastico

Uživajte v sveže pripravljenem čaju in slaščicah.

Tipkanje listin

Natipkajte listino na več kot 100 let starem pisalnem stroju.

Več kot 200 predmetov

Oglejte si neprecenljivo zbirko več kot 200 starinskih predmetov.

Voden ogled kot noben drug

Ob vstopu skozi grajska vrata se vam odpre svet zgodb, skrivnosti in doživetje edinstvenega vodenega ogleda ob potovanju po preteklosti. Ob interpretaciji grofa Leopolda iz prve roke doživite življenje grofov, grofic, princev in princesk. Ogledali si boste štiri grajsko opremljene prostore, katere krasi pohištvo, starejše od same vile. Vila Colarič se od navadnih muzejev bistveno razlikuje, saj v njej domuje živa zgodovina.

Spoznajte svojo dušo s čarobnim zvončkom

Preden vstopimo v glavne prostore, čaka pri vhodu obiskovalce magični zvonček, na katerega mora vsak pozvoniti, preko njega pa izvemo, ali jim lahko zaupamo ali ne. Če zazvoni enkrat, pomeni, da imajo čisto dušo in lahko vstopijo, če pa zazvoni večkrat, morajo pa za kazen na listek napisati pozitivno misel, ga zložiti in pospraviti v zaklenjeno šatuljo. Šele potem lahko vstopijo v zgodbo.

Pozlačena namizna ura

Primite sablje v roke in zbudite viteza v sebi

Kmalu se nam odpre grajski hodnik, ki ga krasijo kristalni lestenci in umetnine. Ob pogledu nanje se razpletejo številne prijetne, kot tudi hudomušne lastnosti, ki delujejo kot uvod za vse ostale prostore. V tem prostoru bodo obiskovalci imeli možnost v rokah držati stare vadbene sablje, s katerimi bodo že takoj ob začetku ogleda začutili pristnost vilinega čara. S temi sabljami tudi najdemo viteza, ki vilo varuje pred neželenimi obiskovalci.

Lesena figura

Poslušajte in igrajte na več kot 100 let stara glasbila

Po preizkušnji s sabljami se nam odprejo vrata v glasbeno sobo, ki je dobila ime po velikem, 120 let starem koncertnem klavirju in harmoniju, ki je že prava redkost med glasbili. Vsak obiskovalec ima možnost igranja obeh inštrumentov. Ta soba predstavlja krajši odmor za obiskovalce, med katerim se lahko sprostijo, poslušajo glasbo, ki jo lahko igrajo sami, lahko pa prosijo grofa, da za njih zaigra nekaj melodij.

Grajsko opremljena soba z lestencem, klavirjem in starinskim pohištvom.

Odkrijte skrivno sobano in raziščite njen pomen

Naslednji prostor, ki si ga na ogledu pogledamo, je grajska spalnica. V tej sobani se skriva več posebnih predmetov, ki so zgodovinsko zaznamovani, ali pa predstavljajo pomembne vidike življenja, kot je bilo v preteklosti. Eden izmed teh predmetov je predvojni mehanski gramofon, ki s pritiskom igle na sto let staro ploščo odda unikaten zvok, ki ga slišimo, kot so ga slišali v prejšnjem stoletju.

Grajska spalnica z napoleonsko posteljo

Zaključite svoje doživetje z grajsko poslastico

Ob zaključku ogleda spalnice se odpravimo v zadnji prostor, ki vsakega nasiti in odžeja. To je naša grajska jedilnica, kjer se lahko obiskovalci posedejo na stare stole, uživajo pod pisano fresko, okusijo lokalno žlahtno kapljico, imenovano Cviček, ki je pridelan iz okoliških vinogradov. V jedilnici se ogled tudi zaključi, grof pa vam odgovori tudi na vsa vprašanja.

Grajska jedilnica z mizo, pogrnjeno s pozlačenimi krožniki in skodelicami ter sadjem v skledi in prigrizki.

Ne zamudite te nepozabne izkušnje

Zaradi priprave prostorov je potrebna predhodna rezervacija. Svoj termin si lahko rezervirate tu, na spletni strani, ali pa nas glede rezervacije kontaktirajte.

Odpiralni čas

Vsako soboto in nedeljo, od 8:00 do 19:00

Cena

Brezplačno, a so prostovoljni prispevki dobrodošli

Število oseb

Maksimalno število oseb je 6 zaradi velikosti prostorov