O lastniku

Maj Kerin Colarič

Ustanovitelj, lastnik, organizator in vodnik Vile Colarič

Preberite več
Vila Colarič

Lastnik in ustanovitelj vile

Maj Kerin Colarič je že od malih nog kazal zanimanje za kulturno dediščino. Z občudovanjem dedkovega veselja do zbiranja številnih zgodovinskih predmetov ter navdušenjem nad domačijo prednikov, je Maja ta energija dokaj hitro prevzela.

Pri desetih letih je začel domov prinašati takšne in drugačne predmete naše preteklosti ter jih razvrščati po prostorih, nekoč še navadne hiše. Ko je pa spoznal dušo zgradbe in željo po njeni oživitvi, se mu je kmalu odprla povsem nova življenjska pot ter lastni domišljijski svet poln grajskih zgodb, grajskega pohištva, grofov, grofic ter princev in princesk.

Kmalu se je porodila želja, da bi v več kot 100 let stari hiši ustvaril unikaten produkt, ki bi pritegnil tako starejšo, kot tudi mlajšo generacijo. Pri osemnajstih letih se je lotil prenove štirih bivalnih prostorov, jih uredil v slogu baroka ter jih opremil z grajskim pohištvom 19. stoletja.

Z močno voljo in trudom, je 7. 1. 2022 na njegov 20. rojstni dan na stežaj odprl sedaj grajska vrata, s čimer vabi javnost na obisk novo nastalega živega muzeja, ki ponosno nosi ime Vila Colarič.

Maj Kerin Colarič
Moja zgodba

»Že od otroških let sem do družinske domačije oz. domačije mojih prednikov čutil posebno povezavo. Z leti raziskovanja njene zgodovine, preučevanja arhitekture in njenih detajlov ter razumevanjem same energije nekoč navadne hiše, je moja strast in veselje iz dneva v dan rastla. Čutil sem, kako stavba kliče po rešitvi in se iz nje naredi nekaj inovativnega.

Kmalu se mi je odprl čudoviti svet starin, predvsem svet gradov in meni zelo ljubega grajskega pohištva. Z leti zbiranja takšnega in drugačnega pohištva, je bila notranjost opremljena po zgledu številnega interierja raznih gradov in dvorcev. S preučevanjem kulture, življenja in raznih zgodb, ki so se odvijale na omenjenih utrdbah, je domačija prejela vsebino katero si zasluži in s tem se ji je tudi povrnila duša. Z unikatnim avtorskim programom, raznimi hudomušnimi grajskimi animacijami ter razkošnim interierjem, sem domačijo preimenoval v Vilo Colarič in jo odprl širši javnosti.«