5 Stvari, Ki Jih Lahko Počnete v Vili Colarič

V vili lahko obiščete različne prostore, ki se osredotočajo na zgodovino in kulturo 20. stoletja. Obiskovalci lahko spoznajo zanimive zgodbe meščanov v tem obdobju in si ogledajo različne predmete, ki so bili pomemben del njihovega vsakdana.

Maj Kerin Colarič
Maj Kerin Colarič
12. februar 2023

1. Meščanska vila 20. stoletja kot kulisa za vse vrste fotografiranj in snemanj

Meščanska vila 20. stoletja je prava izbira za vse, ki iščete impresivno okolje za fotografiranje ali snemanje. Njena arhitektura in urejeni prostori polni grajskega pohištva, so idealni za vse vrste fotografiranj/snemanj, od poročnih portretov do modnih fotografij ter raznih filmskih scen s pridihom grajskega življenja in bogatega interjeja.

Ljubitelji zgodovine bodo navdušeni nad impresivnimi, več kot 130 let starimi kosi pohištva. Prostori ponujajo različne kotičke za fotografiranja in snemanja.

Če iščete okolje, ki bo dodal še več sijaja vašim fotografijam in kadrom, potem je meščanska vila 20. stoletja prava izbira. S pomočjo njene lepote in razkošja boste ustvarili nepozabne spomine.

2. Edinstven in unikaten vodeni ogled

Če iščete nekaj drugačnega in zabavnega za svoj vikend oddih, potem vam priporočamo mističen in hudomušen vodeni ogled po štirih grajskih prostorih meščanske vile 20. stoletja. Ta edinstvena izkušnja vas bo popeljala v svet skrivnosti in zabave, kjer boste spoznali zgodovino vile skozi oči njenega lastnika, Grofa Leopolda.

Na vodenem ogledu boste spoznali zgodbe o nenavadnih dogodkih, ki so se zgodili v vili, in se poglobili v mistično stran življenja meščanov 20. stoletja. Vsi prostori so posebej obdani v edinstvenem duhu časa in vas bodo s pomočjo zgodbarnjena popeljali v preteklost.

Ne glede na to, ali ste ljubitelji zgodovine ali iščete zabavno dejavnost za vikend, mističen in hudomušen voden ogled po štirih grajskih prostorih meščanske vile 20. stoletja je vedno prava izbira. Ne zamudite priložnosti za nepozabno izkušnjo in se na ogled prijavite še danes!

3. Dotaknite se zgodovine

Med vodenim ogledom po meščanski vili 20. stoletja se lahko obiskovalci dotaknejo vseh, več kot 130 let starih predmetov in se seznanijo z njihovo zgodovino ter pomenom. Vila Colarič je zanimiva za vse starosti, kjer bo vsak obiskovalec lahko našel nekaj zase.

Obiskovalci imajo tudi priložnost igranja na star koncertni klavir, ki je še vedno v odličnem stanju in še vedno zveni kot v najlepših dneh. Prav tako se lahko obiskovalcispijejo skodelico čaja iz pozlačenih porcelanastih šalic, ki so prav tako del grajske zbirke.

4. Zapišite lastno grajsko listino na predvojni pisalni stroj

Med obiskom grajske vile lahko obiskovalci izkoristijo priložnost, da si ogledajo predvojni pisalni stroj in z njim natipkajo svojo lastno grajsko listino. Ta edinstvena izkušnja vam bo omogočila, da se počutite kot pravi grajski gospod in se vživite v čase, ki datirajo več stoletij v preteklost.

Pisalni stroj je še vedno v odličnem stanju in se lahko uporablja za tipkanje različnih dokumentov. Obiskovalci lahko zapišejo svojo lastno grajsko listino ali pa si ogledajo demonstracijo tipkanja iz rok pravega strojnika.

Ta edinstvena priložnost je odlična za vse, ki jih zanimajo zgodovina in tehnologija.

5. S pogledom v ogledala se spremenite v grofa ali grofico

Med obiskom grajske vile lahko obiskovalci izkoristijo priložnost, da se s pogledom v ogledala spremenijo v grofa ali grofico. Izkušnja vam bo omogočila, da se počutite kot pravi grajski gospod ali gospa in se vživite v življenje iz časov grofov in grofic.

Ogledala so posebej oblikovano tako, da vas iz sodobnih oblek prelevijo v čudovita grajska oblačila, kar vas naredi bolj podobnega pravemu grofu ali grofici. Obiskovalci lahko posnamejo svoje fotografije in si ovekovečijo spomin na čas, ko so iz 21. stoletja stopili v 18. stoletje.